Home / Vastgoed
v

VAKANTIEHUIZEN TE KOOP

Home / Vastgoed

VAKANTIEHUIZEN TE KOOP
op le Domaine d'Essendiéras

Onze ambitie is om alle gebouwen en huizen op het domein te restaureren en om daarnaast faciliteiten te ontwikkelen voor gasten en huiseigenaren. Sinds 2006 hebben 23 gîtes een nieuwe eigenaar gevonden. Door de projecten die af zijn te verkopen, zijn we in staat om weer nieuwe projecten aan te pakken.

Een huis kopen op le Domaine d’Essendiéras is vergelijkbaar met het kopen van willekeurig ieder ander huis in Frankrijk. Wij verkopen de gerestaureerde huizen met een perceel variërend tussen de 700 en 3000 m². Ieder huis is volledig gemeubileerd en wordt momenteel verhuurd als vakantiewoning. In het huidige aanbod vindt u voornamelijk renovatie en nieuwbouw projecten. Daarnaast vindt u tevens huizen die wij aanbieden in opdracht van de eigenaren van het eerste uur.

Wanneer de woning voor u primair een investering is, bieden wij aan de woning van u te huren voor een vast bedrag per jaar. U mag de woning dan zelf maar een beperkt aantal weken per jaar gebruiken.

De meeste huiseigenaren verblijven zelf echter graag tussen de 6 en de 12 weken per jaar op het domein. In de periodes dat de eigenaar de woning niet zelf gebruikt verhuren wij de gîte zo goed mogelijk. Wij verzorgen de woning, onderhouden de tuin en het zwembad en organiseren de administratie. Wij betalen alle rekeningen en belastingen en maken aan het eind van het seizoen het saldo over naar de eigenaar.

Het rendement varieert op basis van het eigen gebruik van de woning. Maar uit ervaring zien wij dat in vrijwel alle gevallen de kosten van uw second home gedekt zijn. Zo kunt u samen met uw familie en vrienden zorgeloos van de vakantiewoning genieten.

In de afgelopen jaren hebben alle gerenoveerde woningen een nieuwe eigenaar gevonden. We werken momenteel dus voornamelijk aan renovatie en nieuwbouwprojecten in samenwerking met de toekomstige eigenaren. La Pépinière is een voorbeeld van een recent afgerond renovatieproject en La Buissonnière van een nieuwbouwproject.

Renovatie – La Cerise
In 2023 hebben we de eerste gerenoveerde gîte opgeleverd in het gehucht “La Cerise”, aan de noordkant van het domein. Hier staan nog diverse bestaande huizen met prachtige stenen, die volledig opgeknapt moeten worden.

In veel gevallen doen wij de renovatie direct in overleg met de nieuwe eigenaar. Wij verkopen dan de woning in de huidige staat met een mooi perceel grond en een renovatieplan dat is gemaakt naar smaak en inzicht van de nieuwe eigenaar. Wij begeleiden deze projecten en leveren het pand sleutel klaar op. Indien gewenst kunnen wij daarna uiteraard ook de exploitatie van de nieuwe gîte doen.

Nieuwbouw – La Guichardie
Wij hebben in het verleden reeds diverse woningen nieuw gebouwd in oude stijl. We hebben in het gehucht “La Guichardie” diverse percelen bouwklaar gemaakt. We hebben voor deze percelen diverse plannen klaarliggen en de eerste 2 hiervan zijn inmiddels verkocht en in aanbouw (Maison la Vallée, Maison Vue sur le Golf). Vanaf deze unieke locatie heeft iedere woning een schitterend uitzicht. Wanneer u volledige vrijheid wilt bij het ontwikkelen van uw maison secondaire is dit een unieke kans.

In de komende jaren verwachten wij tevens de volgende tranche van 9 holes aan te leggen om zodoende tot een volwaardige 18 holes baan te komen. De vergunningen hiervoor zijn reeds afgegeven en met de groei van de club en de komst van nieuwe huiseigenaren is het economische kantelpunt in zicht.

U kunt uiteraard nog veel meer informatie, foto’s en video’s terugvinden op de website. Wanneer u het domein in werkelijkheid wilt ervaren dan nodigen wij u van harte uit voor een verblijf. Ik zal vereerd zijn om u persoonlijk rond te leiden en u kennis te laten maken met dit bijzondere project.